Blog

Jornada organizada por el Centro Unesco Valencia para fortalecer la Ruta de la Seda como producto de turismo inclusivo

La Ruta de la Seda per (amb) la diversitat funcional

Divendres passat, 25 d’octubre, es va dur a terme una jornada d’acostament a la Ruta de la Seda a la ciutat de València, en la qual van participar unes 250 persones amb diferents discapacitats de diversos municipis de la Comunitat Valenciana: Sogorb, Nules, València, Burjassot, Gandia, Pego i Oliva.

Aquesta jornada denominada “La Ruta de la Seda per (amb) la diversitat funcional” estava organitzada pel Centre Unesco València, una entitat l’objectiu de la qual és promoure en l’àmbit de la Comunitat Valenciana campanyes i programes de la Unesco que permeten aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de Nacions Unides (ONU). En aquest cas es tractava d’enfortir la Ruta de la Seda com un producte de turisme inclusiu i sense barreres del qual poden gaudir totes les persones que desitgen conéixer un poc més de la història i tradicions valencianes.

El centre neuràlgic de la jornada va ser la Plaça del Pilar, un lloc per als vianants, fàcilment accessible i centre social del Barri de Velluters. Des d’allí els assistents van visitar la Llotja i el Col·legi de l’Art Major de la Seda (Museu de la Seda) per a després tornar de nou a la Plaça del Pilar on començaven les activitats.

Les activitats en les quals van participar tots els assistents van consistir en jocs, música i, com a colofó, una trobada amb les bolilleres i bolillers, que van mostrar als participants la seua habilitat amb els fils de seda amb els quals creen vertaderes joies carregades de tradició.

La jornada va resultar un èxit de participació demostrant així l’aposta de València en particular i de la Comunitat Valenciana en general per un turisme inclusiu que reforce i promoga la posada en valor del patrimoni cultural i històric de la Comunitat.