Descobreix

Museus

Museu Històric Municipal de València

Valencia
València

El Museu Històric Municipal es troba a la part de la Casa Consistorial de la Plaça de l'Ajuntament que, en el seu dia, va formar part de la Reial Casa d'Ensenyament, fundada per l'Arquebisbe Mayoral al segle XVIII, i a la part on es trobava l'Església de Santa Rosa de Lima. Es va crear el 1927 per a custodiar el ric patrimoni històric i artístic municipal, on destaquen notables relíquies procedents de l'antiga Casa de la Ciutat, amb un gran significat per a la història de València.

En este museu s'exposen peces de teixit tan representatives, com ara la Reial Senyera de València, el Penó de la Conquesta i indumentària religiosa dels segles XVII i XVIII (rasos brodats i velluts), cortinatges i estris.

La primera sala està dedicada a la planimetria històrica que recull l'evolució de la ciutat. Destaquen dues peces excepcionals: el plànol d'Antonio Mancelli, de 1608, i l'emblemàtic plànol alçat pel pare Tosca en 1704.

En la segona de les sales, de Vistes de la Ciutat, s'exhibixen un total de 46 gravats de la col·lecció municipal, els quals comprenen un període cronològic que va des de final del segle XVIII fins a la meitat del segle XIX.

La Sala dels Furs conté pintures murals de Ramón Stolz que representen, entre d’altres motius, als primers monarques del Regne, i també la vitrina neogòtica on s'exhibix el primer incunable del Llibre dels Furs, el manuscrit del qual es custodia a l'Arxiu Municipal.

L'Església de Santa Rosa de Lima, capella de la Casa de l'Ensenyança, constituïx l'última estança del museu. Decorada per José Vergara amb frescos que al·ludixen a la vida de la santa, hi trobem peces representatives, com la Reial Senyera de València, el Penó de la Conquesta, l'espasa del Rei En Jaume o el quadre de la Immaculada Concepció i els Jurats, de Jerónimo Jacinto Espinosa, les Claus de la Ciutat, etc.

Cita prèvia per telèfon.

Museo Histórico Municipal

Obri la ubicació
Telèfon
962081181
Adreça

Pl. Ajuntament nº1, 46002 València