Descobreix

Museus

Museu de la Catedral de València

Valencia
València

El Museu Catedralici Diocesà de València, creat el 1761, és un museu d'art sacre que es troba a l'interior de la Catedral de València. L'edifici conserva restes de l'arquitectura del segle XIII al XIX, i conté obres d'art i altres testimonis històrics de gran interés.

El museu consta d'11 sales on s'exposen obres d'art de caràcter religiós vinculades amb el culte i la catedral. El recorregut pel museu ens trasllada des de l'època romana fins als nostres dies a través d'obres i espais exclusius, i ens permet admirar mostres fonamentals de l'art valencià en alguns dels seus millors moments històrics.

Conté dos grans llenços de Goya, pintats en 1799, en els quals apareix Sant Francesc de Borja. També es poden veure quadres dels segles XV i XVI, amb obres de Roderic d'Osona, Yáñez de la Almedina, Vicent Macip o Joan de Joanes.

Entre les escultures destaquen les peces originals de la porta gòtica dels Apòstols, del segle XIV, i el Crist de la Bona Mort d'Alonso Cano. A més, s'exposa la meravellosa custòdia monumental de la processó del Corpus Christi, cisellada en plata daurada (1940 - 1954), que és la més gran del món amb els seus més de cinc metres d'altura i 600 quilos de pes, i d’altres objectes d'orfebreria, com ara calzes i reliquiaris dels segles XIV i XV.

També, entre les obres, s’hi troben dues peces d'indumentària religiosa fetes en seda i moltes de les obres pictòriques i talles són reflex de la indumentària religiosa d'altres èpoques, que emulen brodats i velluts.

A la resta de la Catedral, inclosa en la visita, s’hi poden veure nombrosos exemples de mobiliari entapissat en seda, així com els tèxtils litúrgics que s'empren en les diferents capelles, i les obres d'art que se serveixen del teixit per a il·lustrar els moments seleccionats o els personatges concrets de la Bíblia.

Reserves a través de la web o en la catedral.

Museo Catedralicio Diocesano

Obri la ubicació
Adreça

Plaça de l'Almoina s/n, 46003 València