Descobreix

Llocs interés

Alqueria de Félix

Valencia
València

Al parc de Marxalenes s’hi troba l’Alqueria de Félix, originària del segle XVI. Es tracta d'una casa de llauradors, de la família Valls, també usada per a activitats agropecuàries. A mitjan segle XVII, el pis superior dedicat a activitats agropecuàries es convertix en un assecador de fulles de tabac i viver de cucs de seda. Este magatzem es coneix popularment com càmeres o cambres. Ací es conserven hui dia les andanes sederes o els llits de cucs de principi del segle XIX.  Estes andanes es relacionen amb la indústria de la seda que es va desenvolupar en multitud d'alqueries de l'Horta, fonamentalment durant el segle XVIII i principi del XIX. En estes estructures, formades per peus drets i llits de canyís, s’hi criaven els cucs de seda. L'Alqueria i les andanes sederes poden ser visitades amb reserva prèvia.

L'Alqueria disposa d’una annexió del segle XX on s'ha instal·lat un centre de joventut, on s'impartixen cursos i tallers educatius sobre el medi ambient per a joves. L'Alqueria, que és també un centre d'interpretació ambiental, es troba al costat d'una llacuna que entra dins de la visita guiada.

A més, un cop al mes, es fan visites guiades per tal que la ciutadania tinga l'oportunitat de conéixer, acompanyats d'una explicació molt detallada, la història d'este barri i de la ciutat de València.

Alquería de Félix

Obri la ubicació
Telèfon
96 327 40 83 (concertar visitas)
Adreça

Calle San Pancracio s/n. 46000 Valencia

http://www.juventud-valencia.es/pagina.php?id=27